Företag & Näringsliv

 

Sök:
Hem » Mässor » Om oss » Kontakta oss »

 

 

 

ronneby

 

Ronneby satsar på industrins utveckling

 

Blekinge är bland de industritätaste regionerna i Sverige. Kommunernas beroende av industrin är inte bara stort, det är dessutom sammanvävt, bland annat genom en stor arbetspendling över kommungränserna samt genom industriföretagens beroende av varandra och en gemensam kompetens- och infrastruktur. Industrins utveckling är med andra ord en angelägenhet för hela Blekinge.


Detta är också en av de huvudsakliga anledningarna till att Region Blekinge och de fem Blekingekommunerna Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg gjort slag i saken och numera tillsammans äger Techtank. Från och med juli i år drivs det gemensamt som ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning, med uppdrag att stärka industrins tillväxt och konkurrenskraft.

Fakta om Techtank
  • Regional utvecklingsaktör i Blekinge med uppdrag att stärka industrins tillväxt och konkurrenskraft.
  • Ägs av Region Blekinge och de fem Blekingekommunerna Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg.
  • Verksamheten riktar sig till industri- och teknikföretag samt industrinära tjänsteföretag, såväl små och medelstora som stora företag.
  • Driver ett industrikluster med idag ett 40-tal medlemsföretag som tillsammans har ca 7 000 anställda.
  • Är ett s k klusterinitiativ, vilket innebär att klusterföretag, offentlighet och akademi arbetar tillsammans för att utveckla konkurrenskraften hos klustrets företag.
  • Är en del av nätverket IUC Sverige, en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri.Mer information finns att läsa på: www.techtank.se

 

 

Copyright © svedmedia.se. Alla rättigheter reserverade