SM     NYHETSARKIV               ALLMÄNT    |    BYGG & FASTIGHET    |    INDUSTRI & TILLVERKNING                                                 MAILA PRESSRELEASER    -   info@svedmedia.se
fi banner kopiera
Start Resmål Motor Golf Om oss Kontakta oss Mässor Bygg & Fastighet Industri & Tillverkning Nyhetsarkiv Sök företag

 

 

maila oss nyheter

 

ANNONSER »

norwegian

 

flygtorget

 

travelmarket

 

trafikverket

 

tranab2

 

krakbygg

 

mäklarhuset

 

swedecote

 

dentallab

 

wiseit

 

almi

 

rex

 

scandic-hotell

 

ekströms bygg

 

em sanering

 

holmen

 

arrow  Vill du synas här?

 

 

Startsida Företagsinformation                         |                         Startsida Kommun och Förvaltning

 

   SM         Golf  |                                                                                         Kommentera artikel

 

sim

 

Golf inomhus – en bra träning

Golf är numera något som de flesta håller på med men fortfarande krävs en gedigen utbildning för att få green card och få gå ut på en riktig bana. En bra träning under vintern är att prova på spelet i någon av landets många inomhushallar

 

Nedan berättar vi lite om några av hallarna i Stockholm men inomhusgolf finns i hela landet - se våra länkar. En timme eller två på en kortbana eller golfsimulator är billigt och det är vansinningt roligt att utmana kompisarna antingen över en öl eller två eller en flaska sportdryck för den som tar det på största allvar.


1.
BudgetGolf
Västberga allé 60, Västberga


36 utslagsplatser, stora puttytor och stans största golfbutik inrymt i en 4 000 kvadrameter stor lokal. Golf blir inte mindre pretentiöst än så här, granne med en gokartbana i ett gammalt industriområde. Hit tar folk 165:an från Liljeholmen med en rostig järnsjua under armen.

2. Bunkern
Hagagatan 31, Vasastan

Visste du att det fanns en sexhåls golfbana i en gammal källare på Hagagatan? Hålen är i och för sig bara 8-21 meter långa, men i alla fall. Chippbanan är en riktig golfbana i minigolfformat och passar både för kompisgänget sp, aldrig spelat och för golftoken som vill öva på de korta slagen. Vill du ta ut svingarna finns golfsimulator.

3. Inside Golf i Heron City
Dialoggatan 2, Kungens Kurva


Skruva den som Tiger. Heron Citys hypermoderna golfsimulatorer kan till och med känna av skruven -spinnen- på bollen. Slå ut och se hur bollen landar på green och tar ett par skutt bakåt, precis som på tv. Eller snarare: drar utåt vänster för att aldrig återfinnas. Efter rundan avslutar ni med en öl i baren - det så kallade nittonde hålet.

4. Golfhuset
Birger Jarlsgatan 99, Vasastan


Golf mitt i stan låter som en dålig idé, inte minst för dina medmänniskor. Tur att Golfhuset finns. Här kan du och polarna putta och spela på banor som Pebble Beach och S:t Andrews utan att passera tullarna. Restaurangen serverar dricka och även en speciell golfbuffé för större sällskap.


5. Haninge Golfhall
Nynäsvägen 150, Haninge


Stans högsta och längsta inomhushall för moderatbandy året runt. Utslagsplatsen – drivingrangen– är 50 meter lång och 20 meter hög i tre plan. Sporten är att få det att tjonga så ljudligt som möjligt i plåten när man träffar väggen. Flera moderna simulatorer och fik.

 

 

Fler inomhushallar riket runt

 


Östersunds Golfhall

Golfhall och golfsimulatorer.

 

Bromma Golfhall

Bromma Golfhall. 20 utslagsmattor inomhus för golf hela vintern, café, shop, i sammarbete med Björklidens golfkubb och PGA.

 

Bromma Nöjespalats

Bromma Nöjespalats (f.d. Bergmans banor) i Bromma har fyra golfsimulatorer för spel och träning.

 

Barkarby Golfhall

Barkarby Golfhall i direkt anslutning till Komethallen i Järfälla. Golfhall med 27 utslagsplatser i tre plan, stor puttinggreen, en generös övningsbunker och en golfsimulator samt golfshop.

 

Campushallen

Golfhallen i Campushallen, Linköping. 6 utslagsplatser.

 

City Sportsclub & Café

Välkommen till City Sportsclub & Café. Stockholm City, Luntmakargatan 36. Är du en pastaälskande sportfåne som älskar golf & dart? Då hälsar vi dig hjärtligt välkommen till City Sportsclub & Café! Vi har allt från en nyproducerad smörgås med en latte redan halvåtta, i vårat café, när vi öppnar på morgonen till en golfrunda på en av Stockholms bästa golfsimulatorer serverat med äkta Siciliansk lasagne och tillhörande dryck på kvällen?

 

Dalsjö Golf

Dalsjö Golfklubb Borlänge. Vintertid finns möjlighet till inomhusträning i Golftältet.

 

Energikällan

Energikällan i Borås. Stor gym-anläggning som vintertid erbjuder golfträning. Du kan träna både sving och puttning.

 

Fairway Golf Ulriksdalsfältet

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. Vi erbjuder olika former av golfutbildningar för vuxna, juniorer, knattar och barn som t. ex. golfkurser, Gröna Kort kurser, nybörjarkurser, nybörjarutbildningar, golfskolor och golflektioner.

 

Golf-Huset

Golfcenter i Uppsala som erbjuder svinganalyser.

 

Golfhallen i Mörbylånga

Golfhallen i Mörbylånga på Öland. I vår golfhall kan du träna golf inomhus både på vintern och på sommaren.

 

Golfhallen Söderhamn

Träning & spel i golfsimulatorer, företagsevents och träning med PGA Pro tränare.

 

Gotland Exclusive

Gotland Exclusive har en träningsanläggning för träning av svingen, chippar, puttar och bunkerslag.

 

Göteborg City Golf

Välkommen till Göteborg City Golf

 

Halmstad Golf Arena

Välkommen till Halmstad Golf Arena – en helt världsunik golfanläggning där kvalitén på träningen alltid står i fokus. Anläggningen är faktiskt så väl genomtänkt att du helt enkelt inte hittar något liknande i världen. Ta den interaktiva rundturen och titta på de detaljerade beskrivningarna för varje område så förstår du vad vi menar! Öppnar sommaren 2011.

 

Hisingens Golfcenter

 

Hylliekrokens Golf Center

Malmö

 

Hälla golf

Välkommen till vår kompletta golfanläggning på Hälla!

 

inhouseGOLF

Golfhallen Inhousegolf InfraCity AB i Upplands Väsby.

 

Karlstad Golfhall

 

Kista Golfcenter

 

Kungsbäck Golfcenter

Kungsbäck Golfcenter, Gävle.

 

Letsgo

Träningsanläggning i Limhamn, Malmö.

 

Linköpings Golfcenter

Östergötlands största inomhushall för golfare! Ni hittar oss bredvid Friskis och Svettis bakom Busfabriken. Den nya hallen har 16 utslagsmattor, puttgreen på 200 kvadratmeter, chipområde samt bunker. Här finns även en shop där du kan hitta de nödvändigaste golfartiklarna och ta dig en fika. Välkommen!

 

Multichallenge

Multichallenge i Östersund. Golfanläggning med drivingrange, putt-, chipp- och bunkerträning.

 

Racketstadion Norrköping

Driving Range och Putting Green

 

Spånga Bollcenter

Spånga badminton- och bollcenter har 14 badmintonbanor, 16 golfutslagsmattor, 3 squashbanor och 2 innebandyrinkar.

 

Stockholms Golfhall

Välkommen till Stockholms Golfhall. Här kan du träna effektivt och bekvämt –mitt i stan. I hallens 2000 m² stora lokaler står över 40 swing analyzers redo att hjälpa dig. Varje utslagsplats är försedd med en svingdator så att du kan se din boll flyga, och få feedback på varför den gick dit.

 

Vimmerby Golfakademi

Vimmerby Golfakademi, en komplett träningsanläggning. PGA Pro Gunnar Nyberg och Bibi Birgersson. Vi har pay & play, golfkurser och golfskola (gröna kortet) vi har även privatlektioner i golf.

 

World of Golf - Göteborg

Välkommen till World of Golf

 

Åkersberga Närspelscenter

Välkommen till Åkersberga Närspelscenter

 

Örebro Golfhall

Välkommen till Örebros kompletta konferens- och inomhusgolfgolfanläggning!Till oss är du välkommen om du är nybörjare och aldrig någonsin provat golf, eller om du är elitspelare som vill träna högkvalitativt även vintertid.

 

Länk källa: golfkatalogen

 

 

 

 SIF GOLF

 

 Vi har varit i Phuket och spelat Loch Palm  

loch palm mellan

redSom svensk är man ju van att få kånka omkring med klubborna själv runt banan men inte i Thailand. Här är det standard med caddies och det kostar i stort sett ingenting. Och de är inte bara "klubb bärare utan dessutom ytterst kunniga och ger råd om puttning, lutningar, spelriktning osv.

 

 

 Golf i Dubai  

dubai  

redVi har testat Dubai Creek & Yacht Club med sitt fantastiska klubbhus och en spektakulär 18-hålsbana. Här finns restauranger, barer, swimmingpool och en utomordentligt bra service

 

 

 

 

 

 Spela golf inomhus  

inomhus  

redGolf är numera en sport som de flesta har provat på men det krävs fortfarande en gedigen utbildning för att få ett green card och få gå ut på en riktig bana. Vill du hålla igång spelet medan snön ligger på banorna under vintern kan du prova på en av landets många inomhushallar

 

 SIF på St Andrews  

st__andrews  

redVi flög till Skottland och beslöt oss för att testa The Duke´s som öppnades 1995. Banan ägs och sköts av Old Course Hotel. 2006 byggde och ändrade man i banan och fem av hålen totalrenoverades. The Duke´s är fantatsiskt designad och bjuder på golf i världsklass med många spännande utmaningar under dagen. Exakt vad en golfare letar efter

 
 John Daly - the one and only  

daly  

redJohn Patrick Daly föddes den 28 april 1966 i Kalifornien och är kanske mest känd för sin säregna stil och sina personliga problem utanför banan. Karriären har flera gånger avbrutits pga hans alkoholmisbruk. Han började spela vid fyra års ålder i Arkansas. Han flyger aldrig till turneringar utan kör alltid sin husbil

 

 Vi har testat Bro Hof  

bro hof

redBro Hof - näst bäst i Europa? Flera kallar Bro Hof för Sveriges bästa bana. Danska GOLFmagasinet går ett steg längre. I deras ranking över Europas bästa banor ligger Bro Hof på andra plats - före storheter som Muirfield och Old Course. Sex svenska banor finns med på listan

 

 

 Golfens historia  

old  

redHistorikerna är inte helt eniga om hur golfen uppkom. På flera platser världen över har det sedan lång tid tillbaka, funnits spel som utövats med klubba och boll

 

 

 

 

 

 Pay and Play  

pay and play  

redSpelar alla dina vänner eller affärsbekanta golf och du börjar bli sugen på att prova denna sport också men vill känna dig för lite först. Då ska du testa en "Pay and Play" bana som finns att hitta lite här och var i Sverige

 

 Rätt utrustning  

titleist_clubs_overview_665x303  

redDet finns två viktiga faktorer att ta hänsyn till när du ska välja utrustning. Vilken nivå spelar du på och hur stor är din budget

 

 
 Vi har spelat golf i Phuket  

golf00  

redSvensk IndustriFakta har testat golfbanorna i Phuket och det ska sägas att det var bland det bästa vi upplevt hittills

 

 Golf i Berlin  

berlin2

redNär jag anlände tidigt till banan på morgonen hade jag tänkt spela 18-hål men den vänliga receptionisten förklarade att den skulle vara stängd hela morgonen för underhåll. Så jag fick nöja mig med 9 hålsbanan och jag fick några fria range poletter som plåster på såren, det kanske är så man håller sina gäster på ett gott humör

 

 Vi testade golfen på Mallorca  

capdepera

redVi spelade denna bana på en vardag under offseason. Det var lätt att hitta och entrén lovade en snygg omgivning.Vi kom ut på banan snabbt och enkelt som visade sig vara i gott skick. Det är väl omhändertagen av personal och banarbetare. Fairways såg lite torra ut och stundtals lyste sanden igenom

 

 

Capillarys teknik lyfter världens finaste golfbanor

Le Golf National i Paris, en av världens främsta golfbanor ska nu ska nu renoveras med hjälp av svensk teknik. Banan ägs av Franska Golfförbundet och här spelas ett av världens största idrottsevenemang, Ryder Cup 2018. Det är Capillary Concrete AB som fått storordern, ett av Almi Invest portföljbolag där också golfikonen Annika Sörenstam ingår som ägare

 

Sista minuten golfa

Ett populärt koncept i USA som nu kommer till Sverige

 

Jack Niclaus uppgraderar Ullna

Världsstjärnan kommer ansvara för designdelen av Ullnas uppgradering

 

Testa golfen i Österrike

I byn Haus i Ennsdalen ligger Dachstein-Tauern Golf & Country Club, vars 18-hålsbana rankas högt bland golfarna – också för den storslagna utsikten över Dachstein

 

Framtidens golftävling är här

PowerPlay Golf är ett nytt koncept för att snabba upp golftävlingarna och attrahera en ny publik

 

Svenska Golfförbundet stärker sin styrelse

Svenska Golfförbundet stärker styrelsen med två erfarna och rutinerade golfprofiler

 

NSV GOLF  


©SvedMedia. Alla rättigheter reserverade

 

k

ANNONSER »

ttline

 

hörmann

 

alvenius

 

boliden

 

elmiamässan

 

rmv2

 

vandergraaf

 

fagerberg

 

tapojärvi

 

8633fa89d479d67032bf547581069e5f

 

energiservice

 

fla

 

förarmiljö

 

884082d9f8e72e6bafce1df1d88e6077

 

jobro 2

 

901815cb1f7a6d5d086064e7be4aa1b1

 

ca3964f3217dfec04c18757c6d102851

 

e5618d8d6df6653493296028c7f1f71e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   SM 

       SvedMedia | Box 592 | 114 79 Stockholm |  Telefax: 040-690 25 67 | e-post: info@svedmedia.se

 

       EU | DI | SVDDN | Valuta | Resor | SkatteverketEkot | Obligationer | Konkurser | Bolagsverket | VA | E24 | Finansportalen | Realtid | På TV idag